Your message has been sent, you will be contacted soon

Call Me Now!

Închide
Prima pagină » Filme despre succes » Inside Job (Adevarul despre criza, 2010)

Inside Job (Adevarul despre criza, 2010)

  Inside Job este un film documentar din anul 2010 care prin vocea lui Matt Damon, ne explica despre cea mai curpinzatoare si mare criza financiara inceputa in anul 2008 in toata lumea, de la Marea Depresiune, impingand economia mondiala aproape de colaps. Aceasta criza financiara a produs pagube de peste 20 de triliarde de dolari si a lasat milioane de oameni fara loc de munca si/sau locuinte in toata lumea.

  Filmul este impartit in cinci parti: Partea I: Cum am ajuns aici ?, Partea a II-a: Bula, Partea a III-a: Criza, Partea a IV-a: Responsabilitatea si Partea a V-a: Unde suntem acum ?. In cele cinci parti ale filmului ne este explicat concret si amanuntit despre actiunile care au dus la criza, despre ce s-a intampla in Statele Unite inainte de criza si in timpul crizei, dar si unde suntem acum dupa criza.

  Documentarul incepe prin examinarea nereglementarile majore ale Islandei si a privatizarii bancilor din tara. Atunci cand Lehman Brothers au dat faliment si AIG s-a prabusit, Islanda si tot restul lumii au intrat intr-o recesiune la nivel mondial. Inside Job a fost bine primit de criticii de film, ei au laudat filmul datorita cercetarii amanuntite si a expunerii materialelor. Filmul a primit premiul Oscar pentru cel mai bun film documentar. Filmul a fost selectat pentru o proiectie speciala la Festivalul de Film de la Cannes din 2010. Un critic de la Cannes a scris despre film: “O poveste complexa spusa extrem de bine cu o mare manie.”

Director: Charles Ferguson
Buget: 2 milioane $
Incasari: 7.871.522 milioane $
Durata: 108 minute
Rating IMDB: 8.1

  Trailer Inside Job

 

 

Etichete:

Lasati un comentariu